Sidor

Facebook

torsdag 29 augusti 2013

Jul i augusti

Jag vet att jag är tidig men så här års när hösten är på intågande brukar jag bli sugen på allt som har med julen till. Så nu sitter jag och googlar och tittar på vad jag vill baka och laga för gått till julen. Det som kommer först är julbordet för vänner som vi brukar ha i början på december, så till det har jag börjar fundera vad jag skall laga. Jag har än så länge inte lyssnat på någon julmusik vilket brukar vara standard men det kommer säkert. Det som är lite tråkigt är att jag jobbar kväll hela julen från en 23-26/12 och även nyår men det skall säkert gå bra. Jag får tänka cash is king. Vilket är bra då det blir en utomlandsresa i februari. // Madeleine

torsdag 22 augusti 2013

Pinterest

Åh jag är så bak sugen, eller egentligen är jag galet sugen på choklad och bakar jag nått så kan ajg ju baka nått med choklad :-) Jag är med på en sida som heter Pinterest.com åh gud vad många bra idéer man får av den sidan. Man kan säga att det är som ett jätte stort bildkollage men hänvisningar till olika sidor. Det finsn allt från kakor, tårtor, skor, kändisar m.m. Jag kan verkligen rekommendera den sidan. Ett kanonbra tidsfördriv och idéuppslag. // Madeleine

tisdag 13 augusti 2013

Het korvgryta

Idag fick det bli lite ihop plock av det som fanns hemma. Det blev Het korvgryta. 

En förpackning Chorizo, en lök, lite färsk chili, soltorkade tomater, ajvar relish och pärlcouscous. 
Koka pärlcouscous enligt förpackningen. Stek under tiden de andra ingredienserna i en panna. Blanda ner ajvar relishen när korven och löken är klar. För lite mer sås späd med grädde. 
Klart. 

// Madeleine 

 

söndag 11 augusti 2013

Inlagda vitlökar

Är på besök i Fjällbacka och medans middagen blir klar tittar jag lite i hushållets kokböcker. Har hittats Tina Nordströms bok Jättegott Tina och in den hittat recept på inlagda vitlökar. Min kära make älskar det så nu när jag har recept kan jag göra det. 

2 hela vitlökar
1dl vatten
1dl olivolja
1dl äppelcidervinäger
2 kvistar färsk rosmarin
2tsk salt
2 tak socker 
3 lagerblad

Skala vitlöksklyftorna. Koka upp lättsaltat vatten och förväll vitlöken i 5 min. Häll av vattnet. 
Häll vatten, olja, vinäger, rosmarin, salt, socker  och lagerblad i en kastrull. Lägg i vitlöksklyftorna och låt sjuda i 7 minuter under lock. 
Låt svalna och häll över i en väl rengjord glasburk. 
Ps: bilden är från boken. 

// Madeleine

torsdag 1 augusti 2013

BLT macka

Idag blev det BLT macka till middag. 
Formfranska, kyckling, bacon, sallad dressing. Enkelt och skapligt snabblagat. 

// Madde