Bygårdens köttgryta
Ingredienser
750 g benfri högrev
2 msk Svenskt Smör från Arla ekologiskt
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 st lagerblad
2 st hackade vitlöksklyftor
1 st köttbuljongtärning
2 st gula lökar
2 st stora morötter
ca 300 g kålrot
1 st purjolök
2 msk vetemjöl
2 dl Arla® ekologisk vispgrädde
1 tsk kinesisk soja
3 msk hackad färsk timjan
Gör så här:
Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra.Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök och buljongtärning.
Koka under lock ca 30 min. Skala och skär lök, morot och kålrot i bitar och lägg i grytan.
Koka ytterligare ca 15 min tills rotfrukterna känns mjuka. Skiva purjolöken och lägg ner i grytan.
Rör ner vetemjöl utrört i lite vatten, grädde, soja och timjan. Låt koka 5 min.
// Madeleine
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar