Jag passade på att kopiera receptet på semlan så att jag själv kan baka semlor när jag får lust.
Kalsbadersesmla
ca 20 st, 225C grill
2 dl mjölk
50 g jäst
9,5 -10 dl vetemjöl
4 msk socker
2 krm salt
2 ägg
200 g smör
Fyllning
200g mandelmassa, finriven
5-6 msk mjölk
2-3 dl vispgrädde
Garnering Florsocker
Gör så här:
Ljumma mjöl till 37C. Häll den i bunke, smula i jästen och rör tills den är löst. Häll i nästan allt mjöl, socker salt och ägg. Klicka i fettet och arbete ihop till en smidig deg som släpper bunkens kant. Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme. Dela degen på mjölat bakbord i 20 bitar och rulla dem till runda bollar. Låt dem jäsa övertäckta ca 30 minuter på smord plåt eller med bakplåtspapper. Värm under tiden ugnen. Grädda i mitten av ugnen 7-10 minuter. Låt kallna övertäckta på galler.
Skär ett lock av varje bulle. Ta ur lite av inkråmet med gaffel. Smula sönder det och blanda med mandelmassa och mjölk till en ganska lös smet. Fördela dem i bullarna och lägg på en klick grädde.
Lägg på locken och sikta över lite florsocker.
Lägg på locken och sikta över lite florsocker.
Pappas Kalsbadersemlor
Ica Maxis semla
// Madeleine
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar