Sidor

Facebook

tisdag 1 oktober 2013

Boeuf bourguignon

Så då är filmen om grytan klar.


Här kommer receptet på grytan 

Boeuf bourguignon 
8 pers

1,5 kg högrev
2 msk smör
1 dl vatten
2 gula lökar 
0,5 dl vetemjöl
2 msk tomatpuré 
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
5 svartpepparkorn
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
2 mörk oxbuljongtärningar
0,5 flaska rött vin
5 dl vatten
2 msk soja
24 steklökar
2 msk smör
200g champinjoner
200g rimmat fläsk

Gör så här:
1. Skär sköter i mindre bitar. Skär bort synligt fett och senor. 
2. Bryn köttet i smör i omgångar. Lyft över det till en stekgryta efter hand. Vispa ur stekpannan med vatten efter halva stekningen  och häll spader över köttet i grytan. Skala, klyfta och stek löken på svag värme ca 5 minuter. Lägg över de i grytan. 
3. Pudra över mjölet. Tillsätt tomatpuré , pressad vitlök, salt, svartpeppar, timjan och lagerblad. Smula i buljongtärningar. Späd med vin, vatten och soja. Blanda väl och ge grytan ett uppkok. 
4. Låt grytan sjuda under lock 1,5-2 timmar tills köttet är riktigt mört. 
5. Skala löken. Fräs den i hälften av smöret ca 5 minuter. Låt löken sjuda med i grytan  de sista 10 minuterna. Fräs svampen i resten av smöret och rör ner den i grytan. Skär fläsket i mindre bitar. Bryn fläsket i stekpanna och strö det över grytan före servering. 

// Madeleine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar