Nu är det nostalgitime med musik och bläddring i gammal (1921) kokböcker.
Här kommer receptet på bean:
2 schalottenlökar, finhackade
1 kvist dragon, grovhackad
4 vitpepparkorn
2 msk rödvinsvinäger
0,5 dl vatten
3 äggulor
250g smör, smält och ljummet
1 msk persilja, hackad
Salt, peppar
Lägg lök, dragon, vitpeppar, vinäger och vatten i en kastrull. Koka ihop så att det reduceras till ungefär hälften.
Sila ner vätskan i en bunke. Tillsätt äggulorna och vispa dem luftiga.
Vispa sakta i det smälta smöret, lite i början och sen i en fin stråle under vispning.
Tillsätt persilja och liter hackad dragon. Smaka av med salt och peppar.
Håll såsen ljummen och rör om då och då tills det är dags att servera.
// Madeleine
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar