Ärtsoppa
1 pkt (500g) gula ärtor, jag köpte icas ekologiska ärtorvatten till blötläggning
salt
Skälj ärtorna. Lägg dem i en skål och slå på kallt vatten så att det täcker alla ärter. Tillsätt salt 1 msk/liter vatten. Låt stå 6-12 timmar. Slå bort blötläggningsvattnet.
1½ liter vatten
1 tsk salt
1-2 gula lökar
1-2 buljontärningar
300-400g rimat fläsk.
1 tsk timjan
Koka upp ärtor, vaten och salt. Skumma eventuellt. Tillsätt löken, skuren i klyftor. Koka ärtorna under lock tills de är mjuka ca 1 timnme. Stek fläsket och tillsätt det i soppan mot slutet av kokningen. Tillsätt även timjan och buljongtärningen.
Om den är för tjock, späd med lite vatten.
Servera.
// Madeleine
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar