Jag köpte färdig rimmade fläsklägg så det var "bara" att koka den i 2-3 timmar.
Fläsklägg
1 kg fläsklägg, rimmad2 liter vatten
2 gula lökar, delade
3 morötter, i mindre bitar
1 bit rotselleri
10 vitpepparkorn
2 lagerblad
Koka upp vatten med grönsaker och kryddor. Lägg i fläsklägg. Koka upp igen och skumma av.
Sjud under lock i 2-3 timmar.
Känn efter med en sked för att kontrollera när köttet släpper.
Ta upp köttet ur lagen och servera med rotmos och senap.
Rotmos
700g kålrot, skalad300g potatis, skalad
100g morot, skalad
1-2 liter vatten eller buljong, gärna spad från fläskläggskok.
25g smör
salt
vitpeppar
Tärna kålrot, potatis och morot grovt.
Lägg rotfrukterna i en kastrull, täck med vätska och koka dem mjuka.
Slå av vätskan och pressa tärningarna, blanda i smör och ev lite kokspad.
Smaka av med salt och peppar.
// Madeleine
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar