Sidor

Facebook

tisdag 11 december 2012

Rotmos med fläsklägg

Idag blev det riktig husmanskost. Rotmos och fläsklägg. Det tar en liten stund att göra men det sköter sig väldigt mycket själv.
Jag köpte färdig rimmade fläsklägg så det var "bara" att koka den i 2-3 timmar.

Fläsklägg

1 kg fläsklägg, rimmad
2 liter vatten
2 gula lökar, delade
3 morötter, i mindre bitar
1 bit rotselleri
10 vitpepparkorn
2 lagerblad

Koka upp vatten med grönsaker och kryddor. Lägg i fläsklägg. Koka upp igen och skumma av.
Sjud under lock i 2-3 timmar.
Känn efter med en sked för att kontrollera när köttet släpper.
Ta upp köttet ur lagen och servera med rotmos och senap.



 

 

 

 

 

Rotmos

700g kålrot, skalad
300g potatis, skalad
100g morot, skalad
1-2 liter vatten eller buljong, gärna spad från fläskläggskok.
25g smör
salt
vitpeppar

Tärna kålrot, potatis och morot grovt.
Lägg rotfrukterna i en kastrull, täck med vätska och koka dem mjuka.
Slå av vätskan och pressa tärningarna, blanda i smör och ev lite kokspad.
Smaka av med salt och peppar.





// Madeleine




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar