Whoopies med två fyllningar
ca 28 st
125g mörk choklad 70%
125g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
½ dl kakao
½ tsk bakpulver
50g smör rumsvarmt
1½ dl florsocker
½ msk mjölk
½ tsk pepparmintsarom
Nougatcréme
75g mjuk nougat, rumsvarm
2 msk vispgrädde
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 C. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en kastrull.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i äggpöset. Tillsätt chokladsmöret och rör till en jämn smet. Ställ i kylen i ca 20 minuter.
3. Rulla degen till ca 56 kulor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Tryck till kakorna något. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt kakorna kallna på galler.
Peppermintscréme:
Vispa smör, florsocker, mjölk och arom till en luftig créme. Bred crémen på sju kakor. Lägg en kaka på varje och tryck ihop.
Nougatcréme:
Vispa ihop nougat och grädde och grädde till en jämn smet, gärna med elvisp. Bred crémen på sju kakor. Lägg på resten av kakorna och tryck ihop.
// Madeleine
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar