Lasange
Gör en valfri köttfärsås.Gör en beurre manié
4 pers
1½ msk smör
1½ msk vetemjöl
3 dl mjölk, gräddmjölk eller grädde
2 krm salt
½ krm nymald vitpeppar.
3dl riven ost
Blanda noga smör och vetemjöl i en skål. Vispa ner redningen klickvis
i 3 dl sjudande vätska och låt såsen småkoka cirka 5 minuter. Smaksätt
till sist med salt och vitpeppar. Rör ner den rivna osten.
Till en lasange brukar jag gör trippelsatt av beurre manié för att få lasangen
saftig.
Varva köttfärsås, lassangeplattor och ostsås i en smord ungsäker form. Avsluta
med ostsås. Strö över lite riven ost.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 15-20 minuter.
// Madeleine
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar