Sidor

Facebook

lördag 24 november 2012

Tyrkisk peber fudge

Idag har jag gjort första sattsen tyrkisk peber fudge. Det kommer nog att bli en till innan julafton.

Tyrkis peber fudge

150g tyrkisk peber, den hårda karamellen
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk glykos
100g vit blokchoklad

1. Blanda visprgädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och sätt i en termometer. Låt koka på svag värme tills temperaturen är 120 C (detta kan ta lång tid).



2. Krossa karamellerna till ett fint "grus" genom att köra dem i en matberedare.



3. När smeten är uppe i 120 C rör man ner smör och glykos. Låt koka 1 minut.
Ta av från värmen och lägg i bitar av choklad så att de smälter. Häll sedan ner
vaniljsockert och karamellgruset. Rör snabbt om och häll upp i en form (20x30cm)
med smörpapper i botten. Ställ den att kallna och stelna.

4. Ta upp fudgen med smörpappret och skär ut bitar. Förvara svalt.

 
 
//Madeleine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar