Tyrkis peber fudge
150g tyrkisk peber, den hårda karamellen1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk glykos
100g vit blokchoklad
1. Blanda visprgädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och sätt i en termometer. Låt koka på svag värme tills temperaturen är 120 C (detta kan ta lång tid).
2. Krossa karamellerna till ett fint "grus" genom att köra dem i en matberedare.
3. När smeten är uppe i 120 C rör man ner smör och glykos. Låt koka 1 minut.
Ta av från värmen och lägg i bitar av choklad så att de smälter. Häll sedan ner
vaniljsockert och karamellgruset. Rör snabbt om och häll upp i en form (20x30cm)
med smörpapper i botten. Ställ den att kallna och stelna.
4. Ta upp fudgen med smörpappret och skär ut bitar. Förvara svalt.
//Madeleine
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar