Så här kommer det underbara receptet på revben. Jag var ju tvungen att provsmaka och det va så gott.
Revbensspjäll med glögglaze
600g tjocka revbensspjäll, knäckta1 gul lök
kokande vatten
2 tsk salt
2 lagerblad
5 kvistar timjan
4 hela kryddnejlikor
2 dl glögg
2 dl portvin
1 kanelstång
4 hela kryddnjelikor
1 dl strösocker
sherryvinäger efter smak
flingsalt
Gör så här:
1. Putsa köttet och lägg det i en kastrull. Skala och klyfta löken och lägg i den med köttet.Häll över kokande vatten tills det täcker. Lägg i salt, lagerblad, timjan och nejlikor. Koka
upp och sjud köttet 1½-2 timmar eller tills köttet känns mjukt när man sticker i bitarna med
en kniv. Låt svalna och dela upp spjället.
2. Koka upp glögg, portvin, kanel, nejlikor och socker till en glaze. Detta tar ca 1timme. Smaka
av med vinäger. Pensla revbenen rejält med glazen och grilla dem högt upp i ugnen i 225 C tills
de fått fin färg. Vänd och upprepa. Krydda slutligen med flingsalt.
// Madeleine
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar