Sidor

Facebook

fredag 30 november 2012

Revbensspjäll med glögglaze

Idag är det full aktivitet i köket. Imorgon har vi vårat årliga julbord för våra vänner. Så idag är det de sista som skall göras för att slippa stressa imorgon.

Så här kommer det underbara receptet på revben. Jag var ju tvungen att provsmaka och det va så gott.

Revbensspjäll med glögglaze

600g tjocka revbensspjäll, knäckta
1 gul lök
kokande vatten
2 tsk salt
2 lagerblad
5 kvistar timjan
4 hela kryddnejlikor
2 dl glögg
2 dl portvin
1 kanelstång
4 hela kryddnjelikor
1 dl strösocker
sherryvinäger efter smak
flingsalt

Gör så här:

1. Putsa köttet och lägg det i en kastrull. Skala och klyfta löken och lägg i den med köttet.
    Häll över kokande vatten tills det täcker. Lägg i salt, lagerblad, timjan och nejlikor. Koka
   upp och sjud köttet 1½-2 timmar eller tills köttet känns mjukt när man sticker i bitarna med
   en kniv. Låt svalna och dela upp spjället.

2. Koka upp glögg, portvin, kanel, nejlikor och socker till en glaze. Detta tar ca 1timme. Smaka
    av med vinäger. Pensla revbenen rejält med glazen och grilla dem högt upp i ugnen i 225 C tills
    de fått fin färg. Vänd och upprepa. Krydda slutligen med flingsalt.

// Madeleine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar