Snapsen är given till sillen. Om man inte som jag skall jobba på julaftons kväll. Men när jag och min man firar jul med mina syskon då får det allt bli en snaps. Vi brukar krydda vår egen julsnaps. Här kommer lite tips på vad ni kan krydda er snaps med.
Hemkryddad
julsnaps
Denna snaps med
smaker av kanel, kardemumma och apelsin passar utmärkt till julen. Varför inte
ge bort som julklapp? Se dock till att vara ute i god tid
då snapsen skall stå och dra i några dagar.
Ingredienser
Brännvin (okryddat) 35,0cl
t.ex. Brännvin Special
Kryddor:
Kanelstång (10cm) 1,0styck
Kryddnejlika 8,0styck
Kardemummakärnor 8,0styck
Apelsinskalscest 15,0cm
Strösocker 3,0tsk
Tillagning
Häll ingredienserna i en flaska
brännvin.
Skaka flaskan så att sockret löser sig.
Låt flaskan stå i några dagar.
Provsmaka.
Sila upp snapsen i en
serveringsflaska.
Servera snapsen väl kyld.
The schnapps is given to Herring.. We like to spice up our own Christmas aquavit. Here are some tips on what you can spice up your snaps with.
Home flavored Christmas aquavit
This snaps with the flavors of cinnamon, cardamom and orange is perfect for Christmas. Why not give away as Christmas present? However, make sure to be there in time the snaps should soak for a few days.
Ingredients
Spirits (unseasoned) 35.0 cl
schnapps Special
spices:
Cinnamon stick (10cm) 1.0 pieces
Cloves 8.0 pieces
Cardamom Kernels 8.0 pieces
Apelsinskalscest 15.0 cm
Granulated sugar 3.0 tsp
cooking
Put the ingredients in a bottle of brandy.
Shake the bottle so that the sugar dissolves
Allow the vial to stand for a few days. Taste.
Strain the schnapps into a serving bottle.
Serve well chilled schnapps.
// Madeleine
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar