Sidor

Facebook

lördag 14 december 2013

14 december - snaps



Snapsen är given till sillen. Om man inte som jag skall jobba på julaftons kväll. Men när jag och min man firar jul med mina syskon då får det allt bli en snaps. Vi brukar krydda vår egen julsnaps. Här kommer lite tips på vad ni kan krydda er snaps med.


Hemkryddad julsnaps

Denna snaps med smaker av kanel, kardemumma och apelsin passar utmärkt till julen. Varför inte ge bort som julklapp? Se dock till att vara ute i god tid då snapsen skall stå och dra i några dagar.

Ingredienser

Brännvin (okryddat) 35,0cl
t.ex. Brännvin Special

Kryddor:
Kanelstång (10cm) 1,0styck
Kryddnejlika 8,0styck
Kardemummakärnor 8,0styck
Apelsinskalscest 15,0cm
Strösocker 3,0tsk

Tillagning
Häll ingredienserna i en flaska brännvin.
Skaka flaskan så att sockret löser sig.
 Låt flaskan stå i några dagar. Provsmaka.
 Sila upp snapsen i en serveringsflaska.
Servera snapsen väl kyld.


The schnapps is given to Herring.. We like to spice up our own Christmas aquavit. Here are some tips on what you can spice up your snaps with.

Home flavored Christmas aquavit
This snaps with the flavors of cinnamon, cardamom and orange is perfect for Christmas. Why not give away as Christmas present? However, make sure to be there in time the snaps should soak for a few days.

Ingredients
Spirits (unseasoned) 35.0 cl
schnapps Special

spices:
Cinnamon stick (10cm) 1.0 pieces
Cloves 8.0 pieces
Cardamom Kernels 8.0 pieces
Apelsinskalscest 15.0 cm
Granulated sugar 3.0 tsp

cooking
Put the ingredients in a bottle of brandy.
Shake the bottle so that the sugar dissolves
Allow the vial to stand for a few days. Taste.
Strain the schnapps into a serving bottle.
Serve well chilled schnapps.

// Madeleine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar