Sidor

Facebook

måndag 9 december 2013

9 december rödbetssallad

Idag blir det rödbetssallad. Det är verkligen en frisk fläkt på julbordet tycket jag. Det passar ju så bra till det mesta. Till sillen, potatisen, köttbullarna, skinkan, syltan, ja allt helt enkelt.

Rödbetssallad 

Ingredienser
·         1/2 kg rödbetor
·         2 dl matyoghurt
·         2 msk honung
·         1 msk färskriven ingefära
·         salt och peppar

Så här gör du
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

1.      Skala och koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna lite.
2.      Riv rödbetorna grovt och blanda med matyoghurt, honung och färskriven ingefära. Smaka av med salt och peppar.
.
Recept kommer från ica.se
Today it's beetroot salad. It really is a breath of fresh air on the Christmas table. It fit's so good with everything. For herring, potatoes, meatballs, ham, simply everything.
Ingredients
· 1/2 kg beetroots
· 2 cups yoghurt
· 2 tablespoons honey
· 1 tbsp fresh grated ginger
· Salt and pepper
What to do
Good to know when you change the number of servings. This recipe is made ​​for portions. When you change the number of servings will also change the amount of ingredients. In some cases this can result in that the cooking time to be adjusted.
1. Peel and boil the beets soft in salted water. Drain and let cool slightly.
2. Grate the beetroot coarsely and mix with yoghurt, honey and freshly grated ginger. Season with salt and pepper.

// Madeleine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar