Sidor

Facebook

söndag 8 december 2013

8 december - Whiskysenap

Förra året gjorde jag whisksenap och det var så gott. Så nu är det ett måste till julskinkan. Gör den gärna en vecka innan den skall ätas så att den hinner få ordentligt med smak.


Ingredienser
0,5 dl
Senapspulver, Colman's
0,5 dl
Vetemjöl
1,25 dl
vatten, kokande
1 krm
Salt
2 msk
Brun farin
2 msk
Strösocker
1 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Whisky
1 msk
vispgrädde
Tillagning

1. Blanda senapspulver och vetemjöl i en skål. Häll på kokande vatten och vispa till en smet.
2. Smaksätt med salt, farin, strösocker, vinäger och whisky.
3. Rör ner den ovispade grädden i senapen och rör senapen slät. Smaka av - ta lite mer socker eller grädde om du tycker den är för stark. Senapspulvret är starkt! Häll upp på burk och ställ i kylskåpet.


Last year I made whisksenap and it was realy good. So now it's a must for the Christmas ham. Make it about a week before it is to be eaten to allow it to get properly with flavor.

0.5 cups Mustard powder, Colman's
0.5 cups Wheat flour
125ml water, boiling
1 pinch salt
2 tbsp brown sugar
2 tbsp Granulated sugar
1 tbsp White wine vinegar
2 tbsp whiskey
1 tbsp whipping cream


1. Mix the mustard powder and flour in a bowl. Pour in boiling water and whisk to a batter.
2. Season with salt, brown sugar, granulated sugar, vinegar and whiskey.
3. Stir in the cream unwhipped in the mustard and stir the mustard smooth. Season to taste - take a little more sugar or cream if you think it's too strong. Mustard powder is strong! Pour into jar and refrigerate.

// Madeleine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar