Vitlökssill är en ny favorit på
julbordet. Jag gjorde det första gången förra året och det var verkligen gott.
Frisk. Receptet kommer från milda.se
Vitlökssill
420 g Inlagd sill
2 vitlöksklyftor
2,5 dl Milda
Fraiche
0,5 dl Hellmans
majonnäs
1 msk Winborgs
vitvinsvinäger
1 msk persilja, hackad
1 msk dill, hackad
1 krm svartpeppar, malen
salt
Tag upp sillen från inläggningslagen och låt rinna av,
gärna på hushållspapper.
Skala och pressa eller riv vitlöken. Blanda vitlöken
med Fraiche, majonnäs, vinäger, persilja, dill och svartpeppar.
Skär sillen i 2 cm breda bitar om det inte redan är
gjort. Blanda ner sillbitarna i såsen.
Lägg över sillen i en skål och ställ den övertäckt i
kylen minst 3 timmar.
Smaka eventuellt av med lite salt.
Garlic
Herring is a new favorite for Christmas dinner. I did it the first time last
year and it was really good. Fresh. The recipe comes from milda.se
Garlic Herring
420 g
Pickled herring
2 cloves of garlic
2,5 dl Mild Fraiche
0.5 cups Hellman's mayonnaise
1 tablespoon white wine vinegar Winborgs
1 tbsp parsley, chopped
1 tbsp dill, chopped
1 pinch black pepper, minced
salt
2 cloves of garlic
2,5 dl Mild Fraiche
0.5 cups Hellman's mayonnaise
1 tablespoon white wine vinegar Winborgs
1 tbsp parsley, chopped
1 tbsp dill, chopped
1 pinch black pepper, minced
salt
Take up the
herring from loading the law and allow to drain, preferably on paper towels.
Peel and
squeeze or grate the garlic. Mix the garlic with Fraiche, mayonnaise, vinegar,
parsley, dill and black pepper.
Cut herring
into 2 inch wide pieces if not already done. Mix herring bits into the sauce.
Add the
herring in a bowl and place it covered in the fridge for at least 3 hours.
Taste
possibly with a little salt.
// Madeleine
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar