Sidor

Facebook

fredag 6 december 2013

6 december - Saffranskringlor

Dessa rackare skall jag baka i helgen. Jag har längtat efter att få baka dem sen i höstas men min make har sagt att jag skall vänta tills det blivit advent och  nu är det ju faktiskt snart andra advent. 



SAFFRANSKRINGLOR
Ett luftigt och saftigt saffransbröd i form av sockrade kringlor. Dessa saffranskringlor har extra mycket smak av saffran men mängden saffran kan du såklart välja själv.
Receptet gäller för 24 st
Ingredienser
·        50 g jäst
·        100 g Svenskt Smör från Arla
·        5 dl Arla® mjölk
·        250 g Arla Köket Kesella® kvarg
·       12 g saffran
·       12 dl strösocker
·       12 tsk salt
·       17 dl vetemjöl

Garnering:
·       25 g Svenskt Smör från Arla, smält
·         strösocker

Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen och rör ut. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 24 bitar. Rulla ut till längder och forma till kringlor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och jäs ca 20 min. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler.
Pensla kringlorna med smör och vänd dem i strösocker när de har svalnat.
Receptet är från arla.se

SAFFRON PRETZELS
An airy and juicy saffron bread in the form of sugared pretzels. These saffron pretzels has extra flavor of saffron but the amount of saffron course, you can choose yourself.

The recipe for 24 pcs

Ingredients:
• 50 g of yeast
• 100g Swedish Butter from Arla
• 5 cups Arla ® milk
• 250 g Arla kitchen quark ® quark
• 1 1/2 g saffron
• 1 1/2 cups granulated sugar
• 1/2 teaspoon salt
• 17 cups flour
Garnish:
• 25 g Butter Swedish Arla, melted
• granulated sugar

To do this:
Crumble the yeast into a bowl. Melt butter, add milk and heat to a maximum of 37 °. Pour it over the yeast and stir out. Add the remaining ingredients. Knead the dough until smooth. Let rise under a cloth for about 30 minutes. Preheat the oven to 225 °. Put the dough on floured work surface and divide it into 24 pieces. Roll out the lengths and shape into pretzels. Place them on baking trays with baking paper and let rise about 20 minutes. Bake in center of oven about 10 minutes. Let cool on a rack.

Brush the buns with butter and turn them in powdered sugar when cool.

// Madeleine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar