Detta recept hittade jag i en av mina jultidningar från
Icakuriren. Ser ju så gott ut. Får göra och bjuda på mina fina kollegor.
Receptet finns även på icakuriren.se
Knäckklubbor med polkagrisar
· 2 dl vispgrädde
· 2 dl (280 g) ljus sirap
· 2 dl strösocker
· 3/4 dl (50 g) krossade polkagrisar
1. Vik små
strutar av bakplåtspapper och fäst ändarna med en häftklammer. Placera
strutarna i smala glas.
2. Koka upp vispgrädde, sirap, socker i en ganska stor, tjockbottnad kastrull. Sänk till medelvärme när smeten har kokat upp, och låt sjuda tills knäcken har nått 122 C eller håller för ett starkt kulprov. Rör om i smeten då och då.
3. Dra kastrullen från plattan och rör ner det mesta av de krossade polkagrisarna, men spar lite till dekor.
4. Klicka upp knäcken i strutarna.
5. Låt svalna lite och tryck sedan ner en klubbpinne och strö över lite extra polkagriskross. Låt svalna helt och förvara sedan i kylskåp.
2 cups whipping cream
· 2 cups (280 g) light syrup
· 2 cups granulated sugar
· 3/4 cup (50 g) crushed candy canes
1. Fold the small cones of baking paper and secure the ends with a staple. Place the cones in narrow glass.
2. Boil the cream, syrup, sugar in a fairly large, heavy-bottomed saucepan. Lower to medium heat when the batter has cooked up, and simmer until the toffee reaches 122 C or hold a strong kulprov. Stir the batter and then.
3. Pull the pan from the heat and stir in most of the crushed candy pigs, but save some for decoration.
4. Click the toffee in the cones.
5. Allow to cool a little, then down a club stick and sprinkle with some extra candy cane crusher. Let cool completely, then store in the refrigerator.
// Madeleine
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar