Glaserade revben med porter och
enbär
Till julbordet förra året gjorde
jag revben men glace. Var verkligen gott, köttet liksom bara föll från benen.
Så igår kommer jag göra det igen med det enda undantaget att jag kommer glacera
de straxt innan gästerna kommer för att få dem varma och klibbiga med den goda
glacen. Jag hoppas att mina gäster uppskattade det lika mycket som jag gjorde.
8 port
800 g tjocka revbensspjäll, knäckta
2 msk salt
2 flaskor porter à 33 cl
1 msk krossade enbär
1 tsk torkad timjan
4 lagerblad
vatten
2 msk salt
2 flaskor porter à 33 cl
1 msk krossade enbär
1 tsk torkad timjan
4 lagerblad
vatten
Glasering:
4 msk flytande honung
1 msk kokspad
1 tsk krossade enbär
1 tsk torkad timjan
4 msk flytande honung
1 msk kokspad
1 tsk krossade enbär
1 tsk torkad timjan
Gnid in revbenen med
saltet och låt rimma i 2 timmar. Koka sedan spjället i cirka 1 1/2 timme med
porter, enbär, timjan och lagerblad. Fyll upp med vatten så att det täcker
spjällen under hela kokningen. Lyft upp spjällen och kyl ner dem.
Lägg i ugnsfast form.
Blanda ihop honung och kokspad med enbär och timjan. Pensla spjällen runt om.
Glasera dem i ugn, 225 grader i cirka 15 minuter. Pensla ytterligare någon gång
under glaseringen.
Glazed Ribs
with porter and juniper
For
Christmas dinner last year, I made ribs whit glace . It was really good, the meat just fell off the bones. I will do it again yhis christmas with the only
exception that I will glace the meat just before the guests arrive to get them hot
and sticky with the good glace . I hope my guests enjoyed it as much as I did.
8 port
800g thick
ribs, broken
2 tablespoons salt
2 bottles of porter à 33 cl
1 tablespoon crushed juniper berries
1 teaspoon dried thyme
4 bay leaves
water
2 tablespoons salt
2 bottles of porter à 33 cl
1 tablespoon crushed juniper berries
1 teaspoon dried thyme
4 bay leaves
water
Glazing :
4
tablespoons liquid honey
1 tablespoon meat jucie
1 teaspoon crushed juniper berries
1 teaspoon dried thyme
1 tablespoon meat jucie
1 teaspoon crushed juniper berries
1 teaspoon dried thyme
Rub ribs
with salt and let rhyme 2 hours. Then boil the damper in about 1 1/2 hour with
the porter, juniper , thyme and bay leaf. Fill with water to cover dampers
throughout cooking. Lift the flaps and cool them down.
Place in
ovenproof dish. Mix together honey and meat juce with juniper and thyme. Brush
dampers around. Frosting them in the oven, 225 degrees for about 15 minutes. Brush
additional sometimes in the glaze.
//Madeleine
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar