Sidor

Facebook

fredag 20 december 2013

20 december - Ribs


Glaserade revben med porter och enbär
Till julbordet förra året gjorde jag revben men glace. Var verkligen gott, köttet liksom bara föll från benen. Så igår kommer jag göra det igen med det enda undantaget att jag kommer glacera de straxt innan gästerna kommer för att få dem varma och klibbiga med den goda glacen. Jag hoppas att mina gäster uppskattade det lika mycket som jag gjorde.

8 port
800 g tjocka revbensspjäll, knäckta
2 msk salt
2 flaskor porter à 33 cl
1 msk krossade enbär
1 tsk torkad timjan
4 lagerblad
vatten
Glasering:
4 msk flytande honung
1 msk kokspad
1 tsk krossade enbär
1 tsk torkad timjan


Gnid in revbenen med saltet och låt rimma i 2 timmar. Koka sedan spjället i cirka 1 1/2 timme med porter, enbär, timjan och lagerblad. Fyll upp med vatten så att det täcker spjällen under hela kokningen. Lyft upp spjällen och kyl ner dem.
Lägg i ugnsfast form. Blanda ihop honung och kokspad med enbär och timjan. Pensla spjällen runt om. Glasera dem i ugn, 225 grader i cirka 15 minuter. Pensla ytterligare någon gång under glaseringen.



Glazed Ribs with porter and juniper

For Christmas dinner last year, I made ribs whit glace . It was really good, the meat just fell off the bones. I will do it again yhis christmas with the only exception that I will glace the meat just before the guests arrive to get them hot and sticky with the good glace . I hope my guests enjoyed it as much as I did.

8 port
800g thick ribs, broken
2 tablespoons salt
2 bottles of porter à 33 cl
1 tablespoon crushed juniper berries
1 teaspoon dried thyme
4 bay leaves
water

Glazing :
4 tablespoons liquid honey
1 tablespoon meat jucie
1 teaspoon crushed juniper berries
1 teaspoon dried thyme

Rub ribs with salt and let rhyme 2 hours. Then boil the damper in about 1 1/2 hour with the porter, juniper , thyme and bay leaf. Fill with water to cover dampers throughout cooking. Lift the flaps and cool them down.

Place in ovenproof dish. Mix together honey and meat juce with juniper and thyme. Brush dampers around. Frosting them in the oven, 225 degrees for about 15 minutes. Brush additional sometimes in the glaze.

//Madeleine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar