Sidor

Facebook

måndag 16 december 2013

16 december - köttbullar

På julbordet är mammas köttbullar en stor favorit. Så här kommer receptet på dem.

·         2 dl mjölk
·         1 dl vispgrädde
·         1 1/2 dl ströbröd
·         1 kg blandfärs
·         2 tsk salt
·         3 krm nymalen vitpeppar
·         1/2 tsk socker
·         2 ägg
·         1 1/2 dl riven gul lök
·         smör eller margarin (till stekning)


  • Blanda mjölk, grädde och ströbröd. Låt svälla ca 10 minuter. 
  • Blanda färsen med salt, vitpeppar och socker tills färsen blir fast. Tillsätt äggen och blanda tills färsen blir fast igen. Rör i ströbrödsblandningen och löken.
  • Skölj händerna med kallt vatten och forma små fina köttbullar. Stek några i taget i matfettet. Skaka pannan då och då så att köttbullarna rullar runt och håller sig runda.


• 2 cups milk
• 1 cup heavy cream
• 1 1/2 cups breadcrumbs
• 1 kg mince
• 2 tsp salt
• 3 tsp freshly ground white pepper
• 1/2 tsp sugar
• 2 eggs
• 1 1/2 cup grated onion
• Butter or margarine (for frying)

• Mix the milk, cream and breadcrumbs. Let swell for about 10 minutes.
• Mix the ground meat with salt, white pepper and sugar until the mince gets fixed. Add the eggs and mix until the mince becomes solid again. Stir in bread crumbs mixture and onion.
• Wash your hands with cold water and form small fine meatballs. Fry a few at a time in the shortening. Shake the pan occasionally so that the meatballs rolls around and stays round

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar