·
2 dl
mjölk
·
1 dl
vispgrädde
·
1 1/2 dl
ströbröd
·
1 kg
blandfärs
·
2 tsk
salt
·
3 krm
nymalen vitpeppar
·
1/2 tsk
socker
·
2 ägg
·
1 1/2 dl
riven gul lök
·
smör eller
margarin (till stekning)
- Blanda mjölk, grädde
och ströbröd. Låt svälla ca 10 minuter.
- Blanda färsen med
salt, vitpeppar och socker tills färsen blir fast. Tillsätt äggen och
blanda tills färsen blir fast igen. Rör i ströbrödsblandningen och löken.
- Skölj händerna med kallt vatten och forma små fina köttbullar. Stek några i taget i matfettet. Skaka pannan då och då så att köttbullarna rullar runt och håller sig runda.
• 2 cups milk
• 1 cup heavy cream
• 1 1/2 cups breadcrumbs
• 1 kg mince
• 2 tsp salt
• 3 tsp freshly ground white pepper
• 1/2 tsp sugar
• 2 eggs
• 1 1/2 cup grated onion
• Butter or margarine (for frying)
• Mix the milk, cream and breadcrumbs. Let swell for about 10 minutes.
• Mix the ground meat with salt, white pepper and sugar until the mince gets fixed. Add the eggs and mix until the mince becomes solid again. Stir in bread crumbs mixture and onion.
• Wash your hands with cold water and form small fine meatballs. Fry a few at a time in the shortening. Shake the pan occasionally so that the meatballs rolls around and stays round
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar