Jag har verkligen missat långkål. Det är aldrig någonting som vi haft på julbordet när jag var lite utan det har helt passerat mig förbi. Men så till årets julbord med vänner var det en av gästerna som gärna ville ha det så var det ju bara att fixa. Eftersom jag inte visste att det fanns på burk att köpa färdig köpte jag färsk grönkål och gjorde på. Det vart jättegott och skapligt enkelt får jag säga.
Så dagens recept på långkål kommer här:
2 medelstora buntar grönkål
1,5 liter skinkspad eller grönsaksbuljong
2 msk smör
2 dl matgrädde
salt
vitpeppar, malen
1 msk ljus sirap
1. Skölj grönkålen och repa bladen från stjälken.
2. Koka upp buljong. Lägg i kålen och lägg på lock på kastrullen. Koka tills den är mjuk, ca 25 minuter.
3. Ta upp kålen och låt rinna av i durkslag.
4. Hacka kålen grovt och fräs den i smör i en gryta.
5. Späd med grädde.
6. Smaka av med salt, vitpeppar och sirap.
7. Långkålen passar till skinka, köttbullar och korv.
Bilden kommer från ica.se och receptet från boken "snart är det jul" från Milda.
I 've discover långkål . It is neverbeen something we had for Christmas dinner when I was little, it has completely passed me by. But as this year's Christmas dinner with friends, it was one of the guests who wanted to have it so it was just to fix. Since I did not know that there were canned to buy finished , I bought fresh kale and made by scratch . It was verry delicious and easy to make I must say.
So the recipe for långkål comes here:
2 medium bunches cabbage
1.5 liters vegetable broth
2 tablespoons butter
2 cups cream
salt
whitepepper, salt
1 tbsp golden syrup
1. Rinse green cabbage and scratch the leaves from the stalk.
2. Boil the broth. Add the cabbage and put on the lid on the saucepan. Boil until soft, about 25 minutes .
3. Remove the bowl and drain in colander.
4. Chop cabbage coarsely and fry it in butter in a saucepan .
5. Dilute with cream .
6. Season with salt , whitepepper and syrup.
7. Long cabbages fits ham , meatballs and sausage.
// Madeleine
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar