Leverpastej
Ingredienser
1 st gul lök
2 msk smör
400 g kalvlever
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 tsk torkad mejram
2 tsk timjan
1 st ägg
1 dl vetemjöl
2,5 dl grädde
1 l mjölk
Gör så här
1. Hacka löken och fräs den mjuk i smöret. Skölj och torka levern med
hushållspapper, skär den i mindre bitar.
2. Blanda samman alla ingredienser i en mixer och kör till önskad
konsistens.
3. Häll blandningen i 2-3 formar eller burkar. Ställ
formarna/burkarna i ett vattenbad, (i en långpanna med vatten) och grädda i ugn
på 175 grader i cirka 1 timme och 30 minuter. Låt svalna.
Det går bra att göra fram till steg 2, hälla upp smeten i
formar sen plasta in de ordentligt och sen in i frysen. Ta fram någon dag innan
jul och grädda för bästa smak.
I had intended to make my own pate for Christmas because I got a very nice calf liver. I just have not had time for it yet. But I hope I will before Christmas. Here's the recipe:
Liver Pate
Ingredients:
1 pc onion
2 tablespoons butter
400 g of calf liver
4 pieces of anchovy fillets
2 tsp salt
1 teaspoon black pepper, freshly ground
2 teaspoons dried marjoram
2 teaspoons dried thyme
1 egg
1 cup flour
2.5 cup heavy cream
1 cup milk
2 tablespoons butter
400 g of calf liver
4 pieces of anchovy fillets
2 tsp salt
1 teaspoon black pepper, freshly ground
2 teaspoons dried marjoram
2 teaspoons dried thyme
1 egg
1 cup flour
2.5 cup heavy cream
1 cup milk
Do this:
1. Chop the
onion and fry it in butter soft. Rinse and dry the liver with a paper towel,
cut it into smaller pieces.
2. Mix all
ingredients in a blender and run until the desired consistency.
3. Pour
into molds or 2-3 cans. Set the molds / jars in a water bath (in a container of
water) and bake in the oven at 175 degrees for about 1 hour and 30 minutes.
Allow to cool.
It's fine
to make up to step 2. Pouring the mixture into molds then wrap them tightly and
then into the freezer. Take out a few days before Christmas and bake for best
flavor.
// Madeleine
// Madeleine
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar