6 dagar kvar till julafton och idag tänkte jag att vi skulle
göra lite godis. En härlig blandning mellan kola och choklad. I min familj är
detta en favorit som ofta går åt snabbt. Den är lite pillig att göra men det är
den värd.
Nu har julstjärnorna kommit upp hemma och tomtarna står och väntar på att få packas upp.
Kolafylld choklad
100g ljus choklad
1 dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
½ dl strösocker
½ dl flor med chokladsmak
1 dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
½ dl strösocker
½ dl flor med chokladsmak
Små folieformar
Smält
chokladen över vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn. Glasera insidan av
25 små folieformar med chokladen. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och flor med chokladsmak i en glasskål som tål mikrovågsugn.
Koka smeten på 600 W i 5 minuter. Rör om och låt koka i ytterligare 2-3 minuter. Kyl ned smeten något och fördela den i formarna. Täck med smält choklad.
Du kan även tillaga kolan i en kastrull på spisen under omrörning i cirka 30 minuter.
Koka smeten på 600 W i 5 minuter. Rör om och låt koka i ytterligare 2-3 minuter. Kyl ned smeten något och fördela den i formarna. Täck med smält choklad.
Du kan även tillaga kolan i en kastrull på spisen under omrörning i cirka 30 minuter.
Receptet
kommer från http://www.dansukker.se/se/recept/kolafylld-choklad.aspx.
6 days left
till Christmas and today I thought we'd do a little candy. A lovely mix of
caramel and chocolate. In my family, this is a favorite that often are selling
fast. It is a bit “fipply” to do but it is so worth it.
Caramel Filled Chocolate
·
100g
milk chocolate
·
1
cup whipping cream
·
½
cup light syrup
·
½
cup granulated sugar
·
½
cup icing with chocolate
Small foil
molds
Melt the
chocolate over a water bath or on low power in the microwave. Frost inside of
25 small foil molds with chocolate. Combine cream, syrup, powdered sugar and
icing with chocolate in a glass bowl that can withstand microwave.
Cook the
batter at 600 W for 5 minutes. Stir and let cook for another 2-3 minutes. Cool
the mixture slightly and distribute it in the molds. Cover with melted
chocolate.
You can
also cook the caramel in a saucepan on the stove, stirring for about 30 minutes
// Madeleine
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar