Sidor

Facebook

onsdag 18 december 2013

18 december - chokladcaramel




6 dagar kvar till julafton och idag tänkte jag att vi skulle göra lite godis. En härlig blandning mellan kola och choklad. I min familj är detta en favorit som ofta går åt snabbt. Den är lite pillig att göra men det är den värd.
Nu har julstjärnorna kommit upp hemma och tomtarna står och väntar på att få packas upp. 

Kolafylld chokladKolafylld choklad


100g ljus choklad
1 dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
½ dl strösocker
½ dl flor med chokladsmak
Små folieformar
Smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn. Glasera insidan av 25 små folieformar med chokladen. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och flor med chokladsmak i en glasskål som tål mikrovågsugn. 

Koka smeten på 600 W i 5 minuter. Rör om och låt koka i ytterligare 2-3 minuter. Kyl ned smeten något och fördela den i formarna. Täck med smält choklad. 

Du kan även tillaga kolan i en kastrull på spisen under omrörning i cirka 30 minuter.


Kolafylld choklad
6 days left till Christmas and today I thought we'd do a little candy. A lovely mix of caramel and chocolate. In my family, this is a favorite that often are selling fast. It is a bit “fipply” to do but it is so worth it.

Caramel Filled Chocolate


·         100g milk chocolate
·         1 cup whipping cream
·         ½ cup light syrup
·         ½ cup granulated sugar
·         ½ cup icing with chocolate
Small foil molds

Melt the chocolate over a water bath or on low power in the microwave. Frost inside of 25 small foil molds with chocolate. Combine cream, syrup, powdered sugar and icing with chocolate in a glass bowl that can withstand microwave.

Cook the batter at 600 W for 5 minutes. Stir and let cook for another 2-3 minutes. Cool the mixture slightly and distribute it in the molds. Cover with melted chocolate.


You can also cook the caramel in a saucepan on the stove, stirring for about 30 minutes

// Madeleine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar